Panelet vurderer EYJAA – “I Was Gonna Marry Him” (DMGP 2023)

0
97
Artistfoto: DR

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af “Panelet”, hvor vi i 8 artikler tæller ned til musikfesten den 11. februar i Arena Næstved med reviews af årets sange. I dagens artikel vurderer vi EYJAA – “I Was Gonna Marry Him”.

Som en del af vores optakt til den store aften har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 31. januar tæller vi ned med en sang pr. dag.

Som noget nyt i år er vores afstemning lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark), og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil 2 repræsentanter fra GEE (Simon og Daniel) og 2 fra OGAE (Mikal og Zakarias) diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af afstemningen.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Årets anmeldere fra Good Evening Europe og Melodigrandprixcfans.dk | Foto: Privat

Om panelet:
I panelet sidder 13 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har bl.a. flere tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker alt ved Danmark og har Chanée & N’Evergreen og Fyr og Flamme som favoritter, en tidligere radiovært der elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision og ikke mindst manden, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og rangeret årets sange jf. Eurovision-skalaen (mellem 3 og 12 point, da vi kun har 8 sange i Melodi Grand Prix 2023).

Læs præsentation og se interviews med årets artister her >>

EYJAA – “I Was Gonna Marry Him”

Reviews

Danskerne er ofte ret glade for countryinspireret musik, og det får vi i denne sang fra første sekund. De to pigers stemmer klinger super lækkert, og sangen er virkelig behagelig at lytte på. Det er en af bookmakernes favoritter, og klart en sang vi godt kan være bekendt at sende til Liverpool.

Mikal

For mig er der to sange, der bør vinde DMGP i år, og den her er en af dem. Brynja og Sara klinger virkelig godt sammen, sangen får lidt nordisk mystik ind over, og selv om man kan undre sig over at en duo synger “jeg ville giftes”, så fungerer det hele rigtig godt alligevel. Modulation til sidst kan en gammel idiot som mig godt lide, og med et fløjtetema undervejs her 10 år efter Emmelies sejr, har denne sang alle de rette ingredienser til at klare sig godt til Eurovision, hvis den vinder.

Simon

Jeg har kæmpe forventninger til “I Was Gonna Marry him”, som for mig er den ene af vores 2 oplagte vinderkandidater. Sara og Brynjas vokaler kan få englene til at synge, og så lægger sangens islandske magi ,western-feel (og udgivelsens cover) op til en staging, der kan få det hele til at gå op i en højere enhed. Jeg er vild med opbygningen i sangen: Fløjten som i bedste Only Teardrops-stil introducerer os for melodien fra første sekund og i øvrigt tilfører noget unikt. Klaveret som på på en perfekt måde understøtter omkvædet og bidrager til den emotionelle stemning og ikke mindst den obligatoriske keychange, som giver den helt rigtige Euroviison-afslutning. Jeg kunne godt se Danmark tilbage i top 10 med EYJAA.

Mette

Jeg hørte denne sang som den første og tænkte, at måske var niveauet faktisk højt i år. Jeg synes nemlig, det er et rimeligt stærkt bidrag med gode vokaler. Den her har jeg lyst til at høre igen bagefter, og det er ret unikt.

Zakarias

Der er noget virkelig dragende ved I Was Gonna Marry Him, og jeg faldt for den allerede inden jeg fandt ud af, at den er skrevet af en af mine yndlingssangere, Thomas Buttenschøn. Jeg er vild med den mørke, halvdystre stemning, som skriger Island og mystik, og som samtidig har et helt enormt staging-potentiale. Jeg forestiller mig, at det her kan blive en af aftenens helt store oplevelser. 

Daniel

’Nordisk western’ var mit overordnede indtryk, da jeg hørte ”I Was Gonna Marry Him” første gang. En meget tilbagelænet sang, hvor versene i mine ører er væsentlig mere interessante end omkvædet. Man kan høre, at de to søstre i EYJAA er vant til at synge og spille sammen, men det giver simpelthen ikke mening for mig, at en duo er blevet sat til at synge dén tekst. Jeg vil dog ikke afskrive sangen som mulig vinderkandidat.

Marek

Det lyder dælme godt det her. Fantastisk sang og de to kvinder lyder perfekt sammen. For mig er det her et af de to vinderbud i år.

Michael

Afstemning

Artistfoto: DR

Videopanelet diskuterer “I Was Gonna Marry Him”

YouTube player