Mød Danmarks største Subwoolfer fans: Hepper i hjemmelavet kostume

0
102

To ulve i jakkesæt, som angiveligt kommer fra Månen og har en forkærlighed for bedstemødre, vandt tidligere på året det norske Melodi Grand Prix. På rekordtid har de skabt et helt særligt univers, som fans fra nær og fjern har taget til sig. I København sidder Danmarks vel nok største Subwoolfer fans. Vi har mødt 11-årige Merle, hendes veninde Molly og hendes mor Christina.

Christina, Merle og Molly har den seneste uge fulgt ekstra godt med i Eurovision-prøverne, som i øjeblikket foregår på scenen i PalaOlimpico i Torino. Det er dog særligt én ud af de 40 artister, som de tre følger tæt, nemlig årets norske repræsentant Subwoolfer.

Subwoolfer består af de 2 ulve, Keith og Jim, som ifølge dem selv til sammen udgør det største band i galaxen og blev dannet for 4,5 milliarder år siden på månen. Med sangen “Give That Wolf a Banana” er de nu klar til at deltage i verdenshistoriens mest prestigefyldte musikevent Eurovision Song Contest 2022.

YouTube player

Subwoolfer kostume til norsk Melodi Grand Prix

Efter at familien sidste år fulgte den norske artist TIX tæt, så valgte de i år at følge med i det norske Melodi Grand Grix helt fra begyndelsen. Allerede da sangene kom ud i Norge, blev Subwoolfer en stor favorit. Christina skyndte sig at følge dem på sociale medier og til stor glæde, fulgte Subwoolfer dem tilbage.
Allerede før sangen havde vundet i Norge, gik de i gang med et kreativt Subwoolfer-kostume projekt.

Vi fik heldigvis god hjælp fra Ditte fra Vesterbro Ungdomsgård, som var sød at hjælpe os på vej, fortæller Merle.

Christina indkøbte alle tingene, der skulle bruges til kostumerne, og pigerne malede og hjalp selv til med at lave dem, når de var i klubben. En lokal syskole hjalp med at sy selve elefanthuerne.

Den længeventede aften, hvor de forhåndskvalificerede finalister skulle optræde live, blev dog udskudt. Undervejs fik ulvene nemlig corona og pigerne måtte vente en hel uge længere på at se ”Keith og Jim” i aktion.

Endeligt oprandt den store aften for den norske finale og vi sad helt oppe i loftet under den sidste afstemning, fortæller Christina og tilføjer:

En finale hvor både Tix og Subwoolfer jo optrådte, det var stort! Subwoolfer gik hen og vandt og skal nu repræsentere Norge til ESC 2022 i Torino. Vi tror i øvrigt at Tix kunne have en finger med i spillet med hensyn til Subwoolfers sang. I hvert fald ved vi, at de kender hinanden.

Læs også: Årets helt store mysterium: Hvem er Subwoolfer?

Keith og Jim – et stort hit på TIK TOK og til fastelavn

Til fastelavn i skolen og i klubben valgte Merle og hendes veninde Molly selvfølgelig at klæde sig ud som Keith og Jim.
Der var ikke mange i Danmark, der kendte til de norske ulve, men det kommer de nok snart til, fortæller Merle.

Foto: Privat

For at udbrede kendskabet og hjælpe andre fans med at lave et Subwoolfer kostume, har Merle lavet en YouTube video med opskriften. Videoen er allerede set over 10.000 gange på Tik Tok, og Merle har fået henvendelser fra flere fans rundt omkring i Europa.
Subwoolfer selv har også delt billeder og kommenteret på sociale medier og glæder sig over sine Sub Cubs, som deres fans bliver kaldt.

YouTube player
Video: Sådan laver du dit eget Subwoolfer kostume

Bliver nærmest som Juleaften

Subwoolfer har taget Eurovision-fans med storm, men hvad er det egentlig de kan?
De har en enormt professionel tilgang hele dette Eurovision cirkus. De synger godt, de danser godt, de er enormt sjove på sociale medier og til interviews og så er de virkelig gode til PR. Jeg synes, at de har hele pakken, fortæller Christina og tilføjer:

Som danser (eller tidligere danser) er det altid dejligt at se dansere i Eurovision. Sidst men ikke mindst er sangen jo rigtig godt skruet sammen og en enorm ørehænger. Heldigvis kommer den til at skille sig ud i et år med mange ballader.

Når Christina, Merle og Molly tænker frem mod semifinalen den 10. maj, så er det med forventningens glæde.

Det bliver nærmest som Juleaften, når Subwoolfer går på scenen den 10. maj. Vi vil kippe både med norske og danske flag. Vi tænker at Keith og Jim junior nok også bliver inviteret, for selvfølgelig skal pigerne være iført deres Subwoolfer-kostumer, fortæller Christina og fortsætter:

Vi forventer, at Norge kommer i top 10. Helst ser vi jo, at de vinder det hele og vi kommer helt sikkert alle til at stemme på Norge. Merle kan også finde på at snige en stemme eller to Ukraines vej. Danmark håber vi også kommer med i finalen. De danske Reddi-piger har jo en super god energi og dem hepper vi selvfølgelig også på, men vi kan jo ikke stemme på os selv.


Historien bag

Lørdag den 22. marts 1975 blev Eurovision afholdt i Sverige. Dagen efter blev Christina født – nærmest som havde hun hørt sangene aftenen før og ville ud og være med til festen.
Eurovision-festen begyndte for Christina som lige knap 5-årig, da Johnny Logan vandt ESC i Holland. Men som 5-årig er man bare aller mest til pingviner på scenen, og Christina blev kæmpe fan af sangen “Le Pa Pa pengouin” fra Luxembourg med tvillingerne Sophie og Magali.

YouTube player


I 1980’erne sad mange familier hvert år klistret til skærmen og fulgte årets udgave af ESC og det gjorde min familie selvfølgelig også, fortæller Christina.

I 1982 vandt Nicole for Tyskland og Christinas familie sørgede for at skaffe billetter til en koncert i Falkonér salen med Nicole. Det var en kæmpe oplevelse for den dengang 7-årige grand prix-fan.
Op igennem 80’erne blev der danset og sunget i skolegården til Hot Eyes (Kirsten og Søren), Tommy Seebach, Stig Rossen og Trax m.fl.

I 1990 begyndte Christina at danse/undervise med Niclas Bendixen på Pejsegaarden i Brønshøj.

Niclas havde lige været med som danser for Lonnie Devantiers “Hallo Hallo” i Zagreb. Så Melodi Grand Prix blev ved med at hænge ved op mod voksenalderen. Dengang var mange af danserne fra Pejsegaarden med i Melodi Grand Prix, og så blev det jo endnu mere sjovt at følge med, fortæller Christina.

90’erne var ifølge Christina ikke de bedste år rent Melodi Grand Prix-mæssigt, hvis man skal se på det med danske briller. Ét af højdepunkterne var dog, at Dorte Qvortrup Geisling, Merles faster, skrev teksten til “Frøken Fjern” i Dansk Melodi Grand Prix 1992.
I år 2000 er det som om at stemningen vender. I 1999 har Christina fået job i TV-Byen og følger med i prøverne. I år 2000 vælger hun at købe billetter til showet i Cirkusbygningen og tager Peter (TV-Lægen, som også er far til Merle) med.
Brødrene Olsen går på scenen, og hverken Christina eller Peter er i tvivl om, at vil vinde. Det viser sig jo også, at de vinder hele molevitten i Stockholm. Christina møder Brdr. Olsen nogle dage senere i TV-Byen.

Christina sammen med Brdr. Olsen efter sejren i Stockholm | Foto: Privat

Året efter, i 2001, skal DR og Danmark være vært for Eurovision Song Contest. Det bliver afholdt i Parken. Christina husker at blive ringet op af sin kollega i DR, Morten Løkkegaard, som spørger om hun vil dele blomster ud til værterne af ESC 2001. Værterne var Natasja Crone og Søren Pilmark. Det sagde Christina ja til og var med en tur i Parken. Peter (TV-lægen), som Christina dengang kærestede lidt med, skulle være læge til showet for alle deltagerne. Det var en kæmpe oplevelse at overvære prøver og i det hele taget føle at være med til processen i sådan et kæmpe show.
Christina fortæller, at hun to gange i sit liv har skreget så højt, at hendes drøbel blafrede op i ganen. Den første gang, var da Signe fra ”Rollo og King” kom på scenen i Parken under deres optræden og den anden gang var i 2010, da Peters og hendes fælles datter, Merle, blev født på Rigshospitalet.

Lille Merle kom til verden og hun skulle vise sig, at blive en lille ny Eurovision-fan. Allerede inden Merle blev 1 år, blev hun fanget af Jedward fra Irland. Tvillingerne sprang rundt på scenen og Merle dansede med i den røde sofa i stuen. I 2013 blev der ivrigt fløjtet og trommet med fra hjemmet på Vesterbro, da Emmelie vandt for Danmark.
Efter par uger efter Eurovision i 2014 skulle Peter skulle lave et interview til et radioprogrammet Cafe Hack med Søren Dah, hvor Basim også var der. Som det ses af billedet var det en meget generelt Merle, som mødte den danske Eurovision-deltager.

Den nu 11-årige pige sidder lige nu og ser You Tube videoer med Alexander Rybak fra 2009 og Verka Serduchka fra Ukraine 2007. Faktisk ligger både Norge og Ukraine højt på Merles Eurovision-liste. Der bliver kigget en ekstra gang på hende i klassen, når hun forespørger om de må høre ”Fairytale”.

Hjemme på gaden på Vesterbro er det efterhånden blevet en tradition at Merle og Molly, som er barnebarn af Peter Viskinde og kommer fra en musikalsk familie, ser Eurovision sammen med Christina. Sidste år gik de alle all-in på Fyr og Flamme og 80’er looket. Efterfølgende er det også blevet til to koncerter med Fyr og Flamme.

ESC 2021 bød også på den faldne engel med solbriller fra Norge. Sangen ”Fallen Angel” blev Molly og Christina vældig glade for, og herefter er de alle 3 blevet store fans af Tix. Merle elsker de fleste af hans ellers lidt udskældte (i Norge) russelåter.

Christina fortæller, at de altid hører Tix samt Merles udvalgte Eurovisionsange i bilen. Merle har til og med fået en penneven fra England, der ligesom Andreas Haukeland (Tix) også har Tourette syndrom. Nico på 10 år sendte Merle merchandise til hendes fødselsdag og til januar skal de mødes med ham og familien til den store Tix familiekoncert i Oslo.

Foto: Privat

I det hele taget har vi fået rigtig mange venner fra hele verden igennem Tix fanklubben. Det har virkelig været en sjov rejse at være på, slutter Christina af.