Fyr og Flamme: “Vi kender konkurrencens historie og er beærede over at være en del af den”.

1
125
Vinderne Fyr og Flamme på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2021 i DR Byens Studie 5 (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021)

Vi talte søndag med de nykårede vindere af Dansk Melodi Grand Prix 2021, Fyr og Flamme, der som bekendt skal repræsentere Danmark ved Eurovision med sangen ‘Øve os på hinanden’. På grund af lidt udfordringer med internetforbindelsen bliver det i denne omgang i artikelform, og så vender vi tilbage med et interview med levende billeder senere.


Endnu en gang tillykke med sejren! Hvordan har I det her dagen derpå?

Laurits: Vi har stort set ikke haft et ledigt øjeblik siden i går aftes, men det er selvfølgelig helt fantastisk. Det er stadig lidt uvirkeligt at vi har vundet, men vi er selvfølgelig afsindig glade for det.

Jesper: Det gik pludselig så stærkt med selve showet i går, og jeg tænkte “skal der ikke komme indslag eller noget”, og så havde vi vundet. Jeg kender jo godt konkurrencens historie, så vi er da beærede over at være en note i den historik.

Jesper, du fandt lige på at synge “vi vandt hele lortet, så hvad fanden”, da I havde vundet i går. Havde du forberedt det på forhånd?

Jesper: Nej!… (Laurits mimer “jo”). Lidt i sjov havde jeg tænkt på det, og jeg havde måske forberedt det en lille smule i sidste uge, men jeg havde ikke regnet med at vi skulle komme ind og synge tre gange på den måde.

Brødrene Olsen kom engang galt afsted med at sige “you’re the greatest public we ever had”, som måske egentlig var okay. I teaterverdenen må man aldrig gøre det, men så kom det over mig og så sagde jeg det.

I har jo været favoritter hele vejen, og I gik så hen og vandt. Var I nervøse på noget tidspunkt, eller tænkte I bare at den lå lige til højrebenet?

Laurits: Vi var rigtig nervøse før klokken blev 20.30, hvor vi spillede. Det var lidt nervepirrende, for vi kunne bare sidde i sådan et lille green room og se, hvor godt de andre gjorde det. Hvert hold sad med stor afstand og kiggede på en storskærm, og det starter jo med vores gode venner Salt & Peber, altså Chief 1 og Thomas Buttenschøn, som bare gav den max gas, så der bliver man da lidt nervøs. Vi ved godt hvad vi kan, men det giver stadig nerver.

Jesper: Man møder folk på dagen, og så får man alt mulig kærlighed til dem allesammen. Det er jo ikke sådan klubfodbold i undergrunden i England, hvor man skal slås og sådan noget. Folk er megaseje, og Mike Tramp har cowboystøvler og alt muligt, så det er fedt.

Laurits: Jeg er glad for jeg ikke er 23, i hvert fald!

Jesper: Ja, DER kan vi snakke om noget helt andet. Livet går trods alt videre, og det er en alvorlig tid og alt det der, så hvis vi har været lyset for nogen er vi glade for det.

Sangen skal også fremføres i ESC på dansk, hvilket ikke er sket for Danmark siden 1997. Hvad er tankerne bag det?

Jesper: Da jeg så en meget rørende, nærmest a cappella-sang vinde for Portugal i 2017 (red.: Amar Pelos Dois), var jeg selv så bevæget og henført, at jeg gik ind og fandt ud af hvad sangen betød. Så hvis der er nogen der kan lide at danse til vores sang, tror jeg man går ind og nørder lidt hvad sangen betyder. Vi må jo sande, at vi er et dansk band, så det er ikke for at være stædig, men det fungerer bare ikke på engelsk.

Når de ikke forstår teksten, hvad skal der så til for at ramme folk i alle de andre lande?

Jesper: Energi! Det er jo en sang der lever meget af sin sound og det visuelle, men vi skal bare give den max gas og sprede de gode vibes ud til alle der kigger på os.

Laurits: Vi ville ikke være Fyr og Flamme, hvis vi ikke optrådte på dansk, også i Eurovision. Vi kan ikke allerede på vores tredje sang gå ud og lave den på engelsk, så vi skal kunne levere budskabet uden at sproget er det vigtigste.

Har I tanker om at lave noget ekstra med stagingen eller jeres outfits til ESC?

Laurits: Vi tager udgangspunkt i det vi lavede i går, i hvert fald med kostumerne. Det er jo en anderledes scene nede i Rotterdam, så vi skal lige finde nogle andre scenegange til Jespers løben rundt.

Jesper: Alle de ting vi har på har en eller anden betydning. Jeg har f.eks. Kim Schumachers gamle jakke på, og det er en del af vores udtryk, så vi vil bevare så meget vi kan.

I en normal ESC-sæson ville der være preparties og fanfester før selve ESC, men det bliver af gode grunde ikke til noget i år. Hvordan vil I sørge for at I bliver mere kendte blandt fans på forhånd i en pulje af 40 lande?

Jesper: Det lyder hektisk! Vi har så meget om ørerne med vores respektive arbejde, at det ville være svært at presse rigtig meget af den slags ind. Men vi satser da på, at f.eks. vores nordiske broderlande kan lide det vi laver, og at de har lyst til at stemme på os.

Laurits: Vi bliver taget rigtig godt hånd om med den slags, og får at vide hvad vi skal deltage i og sådan noget. Men selvfølgelig skal vi da så bredt ud som muligt med sangen, og det tager vi fat på når vi lige har et overblik.

I har sagt, at I drømte om at få 12 points fra Malta, hvilket kræver at I går i finalen, da de er i den anden semifinale end jer. Så det er vel et delmål?

Laurits: Så skal vi helt klart i finalen for at få de 12 points fra Malta! Selvfølgelig vil vi vildt gerne i finalen, det er da absolut målet, men vi vil gøre vores bedste og se hvor langt det bærer os.

Jesper: Man ved jo ikke hvad der sker med sangen ude i Europa. Vi er glade og stolte over det produkt vi har, og vi skal bare have sendt al den gode energi ud til folk, så de har lyst til at stemme på os. Men udover at vinde er der ikke noget særligt mål vi absolut skal nå.

Jesper, flere spurgte hvorfor din familie og venner sad med litauiske flag i går i deres “green room”, men det handler om noget andet. Fortæl om det.

Jesper: Jeg er fra Ærø, og det er Ærøs flag der ser sådan ud. Det var nemlig engang et hertugdømme, og hertugen syntes at flaget skulle se sådan ud, så det er faktisk ældre end det litauiske flag. Men det kan da godt være vi skal fiske lidt efter et samarbejde hos Litauen, hvis de er oppe blandt favoritterne i år.

Vil I sige noget til seerne og fansene her til sidst?

Laurits: Det har været så vildt at mærke al den opbakning og kærlighed, og vi når jo slet ikke at svare på alle de dejlige beskeder vi får. Men vi sætter enorm stor pris på det hele.

Jesper: Kærlighed! Vi mærker alt støtten vi har fået, det er en ære at vi har fået ansvaret for at repræsentere Danmark.

Vi krydser selvfølgelig fingre for jer når I skal op i den anden semifinale den 20. maj i Rotterdam. Fyr og Flamme, tusind tak fordi I havde tid til at være her.

Begge: Tak selv, vi ses derude!

YouTube player