G.E.E. Reviews: Slovenien

0
79

Slovenien

Slovenien debuterede i 1993 og har til dato ikke prøvet at vinde konkurrencen. Deres bedste placering er 2 7. pladser og så den 3. plads i semifinalen, som Maja Keuc opnåede sidste år.

Om årets repræsentant

Slovenien byder på dette års yngste deltager, nemlig den kun 16-årige Eva Boto som synger "Verjamen". Hun er født og opvokset i en lille by i den nord-østlige del af Slovenien. I øjeblikket er hun i gang med at afslutte 2.g på gymnasiet, men ønsker at videreuddanne sig indenfor sang og musik.

Eva startede med at synge i en tidlig alder og synger dagligt i et specielt indrettet musiklokale i hjemmet. Musikkonkurrencer er ikke noget nyt for hende. Hun har allerede vundet en international sangkonkurrence i Østrig og har flere gange deltaget i Fens Youth Musical Festival, som hun har vundet 2 gange. Den seneste konkurrence, som hun meldte sig til var "Misija Evrivizija", hvilket førte hende til EMA og nu Eurovision i Baku.
I fritiden spiller Eva guitar og og er sammen med vennerne. Blandt interesserne er også computer, makeup og madlavning.

Jeres dom

På Good Evening Europes Facebook-side, gav I bidraget et gennemsnit på 6,24 ud af 10 mulige.

Good Evening Europe’s anmeldelse

"Verjamen" er blandt årets absolut bedste Balkan-ballader. Mange sammenligner sangen med Molitva fra 2007, men jeg synes "Verjamen" er sin egen og kun genremæssigt kan sættes i bås med Molitva. Ser man på bidragets mange positive elementer, ja så formår Eva på samme måde som Marija at formidle et budskab på tværs af sprog. Hun leverer en meget følelsesladet, troværdig performance og en meget flot/sikker vokal. Det er næsten ikke til at tro, at Eva kun er 16 år og så har hun et eventyligt og næsten elver-lignende smukt ansigt. Selve præsentationen af "Vejamen" har også ligheder med Molitva, men jeg synes faktisk Eva og backingsangerne giver en mere stilfuld og memorabel performance.

Jeg er vild med "Ahhhhh-omkvædet", som synges af én af backingsangerne. Det har lidt af Enya’s unikke, harmoniske lyd og leder tankerne i retning af eventyr, storslået drama og episke slag.

Jeg håber Slovenien får deres fortjente finaleplads og hvis juryen går med denne her, så kunne det godt bliver til Top 10 for Eva Boto.

 

Jeg giver 8 ud af 10 stjerner for en anderledes, flot og velsunget Balkan-ballade.