G.E.E. Reviews: Bulgarien

0
84

Bulgarien

Bulgarien har aldrig rigtig haft held i Eurovision og kun én gang er det blevet til en finaleplads. Det skete da sang Elitsa & Stoyan sang "Water" til en samlet 5. plads i 2007.

Om årets repræsentant

Det er den 36-årige Sofi Marinova, som i år repræsenterer de bulgarske farver i Eurovision. Hun er et veletableret navn hjemme i Bulgarien, og har i det seneste årti har været blandt de absolut bedst sælgende artister og vundet adskillige musikpriser. Helt tilbage fra teenageårene har Sofi optrådt med pop og hjemlige sigøjner- eller folkesange, hvilket også afspejles i Sofis musikstil idag. Sofi kommer fra Roma-rødder, og hun kaldes ofte Romanernes " perle" i hjemlandet.

Hovedtemaet i sangen er at kærlighed er uafhængig af grænser, farver og sprog, hvilket også er første linie i sangen. "Love unlimited" synges på bulgarsk og indeholder "I love you" på 10 forskellige sprog, herunder tyrkisk, græsk, italiensk, engelsk og bulgarsk.

Jeres dom

På Good Evening Europes Facebook-side, gav I bidraget et gennemsnit på 5,53 ud af 10 mulige.

Good Evening Europe’s anmeldelse

"Love unlimited" skiller sig ud i forhold til alle andre bidrag i årets konkurrence, både sprog- og genremæssigt. Et solidt dance-beat a la Inna, en iørefaldende melodi og et dejligt mix af vestlige og østlige rytmer. Melodi og omkvæd er catchy og man sidder hurtigt og synger med på Sofi’s indledende "Doreng, deng deng" (Uvist om disse ord har en betydning på bulgarsk??).

For studioversionen ville jeg give bidraget en stjerne mere, men rent visuelt fungerer Sofis performance ikke. Der mangler noget i præsentationen af sangen. Til et uptempo dancebidrag fungerer det ikke med Sofis statiske performance alene på scenen. Man savner i høj grad dansere og et scene/lysshow i stil med det vi ofte ser i up-tempo dance-bidrag.

Sofi giver en fin vokal performance, men både alders- og udseendemæssigt, så er jeg ikke sikker på at hun er det bedste valg? Musik burde bedømmes med ørerne, men desværre betyder det rent visuelle i mange tilfælde ligeså meget. Sofi er nok for gammel og ikke stylet på den rigtige måde til at levere et bidrag i denne genre og til en ret ung målgruppe.

Jeg giver 7 ud af 10 stjerner for et interessant, anderledes og catchy bidrag, som skiller sig ud. Men er bange for, at Bulgarien igen må sige farvel før finalen.