G.E.E. Reviews: Holland

0
80

Holland

Det er 53.gang at Holland deltager i Eurovision Song Contest og for 33.gang er det en kvinde, der repræsenterer landet. Holland er et af de få lande, der debuterede i Eurovision Song Contest i 1956, hvor konkurrencen blev afholdt for første gang. Mellem 1957 og 1969 Holland vandt tre gange. Sidste gang Holland vandt var i 1975og siden 2004, hvor semi-finalerne blev indført, har Holland ikke formået at kvalificere sig til finalen (kvalificerede sig i 2004 med Reunion).

Om årets repræsentant

Joan Frank hedder den sangerinde, som skal repræsentere Holland i Baku i år. Da Joan var yngre, var hun fascineret af teater, poesi og musik. I 2010 deltog hun i den hollanske udgave af "The Voice", hvor hun nåede til femte runde. To af de sange, hun sang i The Voice var efterfølgende på Hollands singlechart.

Joan er både sanger og skriver sine egne sange. Sammen med sin søster, har hun skrevet musicals, som hun udførte ved fødselsdage og fester. Duoen kaldte sig for J & N og havde Spice Girls som største inspirationskilde.

"You and me" er skrevet af Joan Frank selv og Jessica Hogenboom.

Jeres dom

Bidraget har en pæn modtagelse, lidt over middel hos jer. På Good Evening Europes Facebook-side, gav I bidraget et gennemsnit på 5,79 ud af 10 mulige.

Good Evening Europe’s anmeldelse

Joan eller Indiana Joan som nogen har døbt hende som følge af den karakteristiske hovedbeklædning, synger en lidt gammeldags, country-inspireret lille sang. Der er meget lidt galt med ”You and me”, som altid får smilet frem hos mig. En sang om barndomskærester, og den helt specielle følelse af den første kærlighed. Joan virker meget oprigtig, ægte og unik som sanger og leverer bidraget i en ægte singer-songwriter stil med guitaren foran sig.
Indianerhovedbeklædningen falder ikke i alles smag, men omvendt er den med til at gøre Joan uforglemmelig. ”You and me” har et af årets mest iørefaldende omkvæd og så er det en velproduceret sang, som ikke blot mister sin gnist efter 10 gennemlytninger.
”You and me” har hele vejen igennem været blandt mine favoritter – ikke til sejr, for det tror jeg desværre er langt udenfor bidragets potentiale, men en dejlig, sød og catchy sang, som man kan høre igen og igen.
Holland er ikke blandt de førende ESC-nationer og har generelt for få ”venner”, derfor er finalepladsen ikke en selvfølge. Jeg håber dog at juryen vil hjælpe Joan på vej til den fortjente finaleplads.

Jeg giver 8 ud af 10 stjerner for Joans sang om sin første kærlighed.