Baku live Dag 3 – del 2

0
76

Prøverne er i gang på scenen i Chrystal Hall i Baku. Idag skal de første 8 lande fra Semifinale 2 på scenen for første gang. Det drejer sig om Serbien, FYR Makedonien, Holland, Malta, Belarus, Portugal, Ukraine og Bulgarien.

Se programmet her.

Belarus

Litesounds performance ligner det vi så i den nationale finale med de specialfremstillede mikrofonstandere som en ekstra gimmick. Baggrunden viser forskellige former og grafiske elementer. En stærk vokal præstation og alt i alt en fin første prøve. Belarus er også en af finalekandidaterne i øjeblikket.

 

Portugal

Filipa har 3 mandlige og 2 kvindelige korsangere med sig på scneen. En imponerende baggrund viser en traditionel portugisisk by og lyset skifter fra orange til mørkeblå. Filipa giver en stærk vokal performance, men jeg tror desværre genren er for speciel og sangen efterlader ikke noget indtryk første gang man hører den. Portugal er (desværre) ikke blandt de oplagte finalister. Spørgsmålet er om jurystemmer kan sikre en finaleplads til Filipa?

 

Ukraine

Temposkift til Ukraine, som leverer up-tempo fodboldsang med masser af farver og action på scenen. Gaitana har 5 dansere med sig på scenen og 3 skærme, som til sidst i sangen samlet til en, som viser en form for flash-mob. Vokal leverer Gaitana en fin præstation, men det samlede indtryk bliver lidt rodet, fordi der sker så meget – både danserernes koreografi, scenebaggrunden og de 3 ekstra skærme. Jeg ser dog Ukraine som en relativ sikker finalist.

 

 Bulgarien

Sofi er alene på scenen, hvilket er det største problem ved denne performance. Man mangler dansere i et up-tempo dance-track som dette og på trods af, at Sofi leverer en stærk vokal præstation, så virker scenen tom og Sofi lidt "lost", når man ser scenen på afstand. I modsætning til Ukraine, som nærmest leverer en overdosis af dansere og scenegrafik, så bliver det bulgarske bidrag lidt tamt at se på. Uden forbedringer, tror jeg det bliver farvel til Sofi, hvilket er en skam, da "Love unlimited" er et catchy og unik dancebidrag.

Tak til ESCdaily for lån af live-videoer fra Baku.