Baku live Dag 3 – del 1

0
77

Prøverne er i gang på scenen i Chrystal Hall i Baku. Idag skal de første 8 lande fra Semifinale 2 på scenen for første gang. Det drejer sig om Serbien, FYR Makedonien, Holland, Malta, Belarus, Portugal, Ukraine og Bulgarien.

Se programmet her.

Serbien

ESC-legenden Zeljko Joksimovic var første mand på scenen idag. Han er på scenen sammen med 5 korsangere/musikere i en performance, der godt kunne minde lidt om Hari Mata Haris "Lejla" fra 2006. Zeljkos vokal er i klasse for sig, ikke en forkert tone og jeg tror ikke der kan være tvivl om at der står Serbien på en af kuverterne, som indeholder finalepladserne.

 

FYR Makedonien

Kaliopi har sit band med på scenen, men ikke pianoet, som blev brugt i preview-videoen. Hun leverer en kraftfuld vokal performance, også det imponerende skrig gennemføres uden problemer og bandmedlemmernes performance virker meget troværdig og energisk. Endnu en kandidat til en finaleplads, især taget i betragtning af tilstedeværelsen af Balkan-lande i denne semifinale.

Holland

Joan (eller Indiana Joan, som hun er blevet døbt) har valgt at bevare Indianer-hovedbeklædningen. Med sig på scenen har hun en kvindelig korsanger og 4 mandlige musikere. Joan virker ikke helt tryg på scenen og var plaget af lydproblemer. En dejlig, unik og ørefaldende sang – men er det nok til en finaleplads fra start nummer 3?

 

Malta

Kurts uptempo dance-bidrag står i stærk kontrast til de 3 tidligere bidrag. Kurt leverer en fin performance både vokalt og visuelt. Scenebaggrunden med de dansende silhuetter virker meget effektivt og giver et indtryk af at man er på et diskotek eller natclub. Malta er også med i kampen om en finaleplads.

 

Tak til ESCdaily for lån af live-videoer fra Baku.