Baku live Dag 2 – del 2

0
75

Prøverne er i gang på scenen i Chrystal Hall i Baku. Idag skal de sidste 9 lande i semifinale 1 på scenen for første gang. Det gælder Israel, San Marino, Cypern, Danmark, Rusland, Ungarn, Østrig, Moldova, Irland

Se programmet her.

Rusland

De søde bedstemødre fra Rusland indtager scenen med masser af charme, især den lille mini-Babushka er svær at stå for. Gruppen har en ovn med på scenen, hvor de bager en eller anden form for brød eller kager, og der kommer røg op af skorstenen. Vokalen er sød, men stærk tvivlsom. På en og samme tid virker det hele meget bizart, men også meget tiltalende. Spørgsmålet er hvordan Europa modtager de 6 russiske bedstemødre og om juryen vil være en del af festen eller sender Rusland ud af Top 10. I Baku tales der om Rusland som én af de store favoritter i øjeblikket. En finaleplads er sikker.

 

Ungarn

Der er store forbedringer rent vokalt i forhold til den lokale finale, men ellers en fin performance og et nummer som kan appellere bredt.

 

Østrig

Trackshittaz har måttet droppe neondansen i Baku, idet lyset ikke slukkes i salen pga. sikkerhedshensyn. Det betyder desværre at bidraget mister en del og kommer til at virke en smule kedeligt. Duoen giver en charmerende performance og er i top rent vokalt. Det forlyder dog, at en ny effekt i kostumet ikke virkede idag og vi først får denne del af showet af de ved den næste prøve. I øjeblikket tror jeg Østrigs finaleplads er lige på kanten, men måske den nye gimmick kan redde pladsen?

 

Moldova

Moldova holder ved den koreografi, som vi kender fra finalen. Det virker som om Pasha og danserne har 110% styr på koreografien, som i øvrigt er meget charmerende. Pasha leverede i en af dagens stærkeste vokale præstationer. På trods af at bidraget bestemt ikke er blandt mine favoritter, så tror jeg Moldova er godt på vej mod finalen.

 

Irland

Sidste artist på scenen var tvillingerne John og Edward, som giver en energisk performance og en hæderlig vokal. Jeg blev faktisk positivt overrasket over dagens performance. Koreografien er som vi kender den fra Jedwards tidligere performances, og det lille springvand kombineret med vandtemaet i baggrunden fungerer rigtig fint. Bidraget skal lige øves igennem nogle flere gange, inden alt er perfekt, men det er jo hvad prøver er til for.

 

Tak til ESCdaily for lån af live-videoer fra Baku.