Baku live Dag 2 – del 1

0
84

Prøverne er i gang på scenen i Chrystal Hall i Baku. Idag skal de sidste 9 lande i semifinale 1 på scenen for første gang. Det gælder Israel, San Marino, Cypern, Danmark, Rusland, Ungarn, Østrig, Moldova, Irland

Se programmet her.

Israel

Dagens første levende billede er Izabo fra Israel. Som følge af sangens titel (Time), anvendes en række ure på den 3d-lignende baggrund. 2 korsangere er placeret på en anden del af scenen og samspillet mellem gruppen og koret virker ikke optimalt. Vokalt var præstationen fin, men der mangler den wow-effekt, som jeg havde forventet. I øjeblikket er Israel ikke blandt de sikre finalister, men de skal bestemt ikke afskrives endnu.

 

San Marino

Næste kunstner på scenen er Valentina fra San Marino. Hun giver en meget selvsikker performance og samtidig en stærk vokal. Man kan undre sig over, hvorfor en dygtig sanger vælger at sige ja til et bidrag af den type. Jeg tror stadig San Marino skal være glade hvis de får points. Italien stemmer i denne semifinale, så chancen er der 🙂

 

Cypern

Jeg havde på forhånd været bekymret for Ivi live-vokal, men blev delvist beroliget, da jeg hørte hende idag. Koreografien er meget effektiv og kan minde lidt om den græske eller om Grækenlands vinderperformance fra 2005 (My number one). Ivi virker en smule forpustet af diverse bevægelser, men jeg tror på vi kommer til at høre stærk vokal performance fra Ivi på den store aften. Grækenland kan komme i problemer, hvis Cypern snupper alt for mange stemmer, med det iørefaldende sommerhit, som ligger i samme genre.

 

Danmark

Så kom turen endelig til danske Soluna Samay og vi kunne ånde lettet op. Soluna gav endnu en pragtpræstation ved dagens prøve. Meget stærk vokal, charmerende performance uden de store forandringer i forhold til det vi så i den danske finale. Meget afslappet performance, som står i kontrast til de mange indviklede koreografier, vi ser. Som jeg ser det, er Danmark sikker på en plads i finalen.

 

Tak til ESCdaily for lån af live-videoer fra Baku.