Baku live Dag 1 – del 2

0
73

De første prøver er i gang på scenen i Crystal Palace i Baku. Idag skal de første 9 lande i semifinale 1 på scenen for første gang. Det gælder Montenegro, Island, Grækenland, Letland, Albanien, Rumænien, Schweiz, Belgien og Finland.

Der er i øjeblikket en forsinkelse på omkring halvanden time i programmet.

Se programmet her.

Albanien

Rona er alene på scenen, hvor den gennemgående farve er rødt og rødt lys. Hun leverer en helt enestående vokal performance og rammer de høje toner helt perfekt. Hele hendes performance er meget følelsesladet og hun formidler sangens emotionelle budskab på en unik måde. Ingen tvivl om at "Suus" er et bidrag, som ikke vil gå ubemærket hen. Men hvad er det, der har lagt æg i Ronas hår?

 

Rumænien

Sangen indledes af sækkepibe-spilleren og udover den smukke sangerinde Elena, er 4 øvrige Mandinga-medlemmer på scenen. Gruppens performance ligner meget det vi har set i den nationale finale og i preview-videoen. Det centrale i koreografien er hjerte-signaturen og så den Zaleilah-dans, som gruppen har forberedt og som seerne hjemme i stuerne kan danse med til. Elena gav en stærk vokal og koreografien er virkelig iøjnefaldende. Ved den sidste performance, var der fyrværkeri-effekter med i Mandingas performance.

Med den charmerende og energiske latinperformance, en catchy sang og en stærk vokal kan Rumænien blande sig helt i toppen af semifinale 1.

 

Schweiz

De 2 scheiziske brødre indtager scenen sammen med en trommeslager og en kvindelig guitarist. På scenen er der desuden højtalere. Lyset er primært grønt men flere farver anvendes i en form for tunnel af skiftende farver. Scenen anvendes effektivt af de 2 frontfigurer og forsangeren giver en god vokal performance. Der anvendes fyrværkeri-effekter i den sidste performance. Efter både en række bidrag i en helt anden genre, skiller Sinplus sig virkelig ud med et velfremført rockbidrag.

 

Tak til ESCdaily for lån af live-videoer fra Baku.