Serbien, Rumænien og Portugal klar med bidrag

0
103

Lørdag aften var der finale flere steder i Europa, heriblandt Rumænien og Portugal, mens Serbisk tv sendte præsentationsshowet, hvor Zeljko skulle synge sin sang til Baku. Med afgørelsen i Melodifestivalen mangler vi nu kun at høre 8 sange, før hele årets felt er offentliggjort.

Læs også: Euforisk sejr til Loreen i Sverige

Serbien

Den længeventede serbiske sang blev endelig igår offentliggjort ved et præsentationsshow kaldet “The European song”. Et af de mest prominente navne i årets konkurrence er uden tvivl Zeljko Joksimovic, som i 2004 blev nummer 2 med “Lane moje”, som han selv sang. I 2006 og 2008 skrev han hhv. “Lejla” til Hari Mata Hari og “Oro” til JelenaTomasevic.
Årets bidrag blev præsenteret i hhv. en engelsk og en serbisk udgave. I skrivende stunde er det ikke sikkert, hvilken én han vil synge i Baku. Bidraget har fået titlen “Nije Ljubav Stvar” eller “Synonym” på engelsk.

Rumænien

Lørdag aften var det også tid til afgørelse i Rumænien, hvor finalen løb af stablen med 15 deltagende sange. En kombination af jury og tv-seere afgjorde vinderen – Mandinga med sangen “Zaleilah”, som vandt en komfortabel sejr. Faktisk var der ikke enighed om vinderen, idet juryen havde stemt “Electric Fence”til tops, men med en yderst overbevisende sejr hos tv-seerne vandt Mandinga altså den samlede sejr.

Der var gæstoptrædener fra franske Anggun og irske Jedward og også sidste års rumænske vinder Hotel FM kiggede forbi finalen.

Portugal

Efter 3 succesrige år i Eurovision, lykkes det imidlertid ikke Portugal at nå finalen ved sidste års konkurrence i Düsseldorf, hvor Portugal var repræsenteret af Homens da Luta.

I forbindelse med offentligørelsen af årets deltagere, blev det afsløret af genren i årets konkurrencen blev “Fado”, som er en portugisisk musikgenre, som kan spores tilbage til 1820’erne. Igår afholdte Portugal Festival Da Cancão 2012 og vinder blev Filipa Sousa og sangen “Vida Minha”.