Lækkede sange i Melodifestivalen

0
78

Som GEE tidligere har skrevet, så er der i øjeblikket rygter om flere lækkede bidrag til Eurovision Song Contest i Baku. Også i den svenske preselection, er der problemer. Normalt er SVT meget strikse med hensyn til at hemmeligholde sangene indtil et par dage før delfinalerne.

I denne uge er 2 af lørdagens bidrag dog allerede lækket. Det drejer sig om den kendte og populære ex-Eurovision vinder Charlotte Perelli og hendes bud på en vindermelodi anno 2012, som hedder “The girl”. Et klip på 1 minut har indtil for ganske kort tid siden været tilgængelig på Youtube. Det er nu fjernet på grund et krav om ophavsret fra SVT.

Lisa Miskovskys bidrag “Why Start A Fire” er ligeledes blevet lækket. Et 1-minuts klip er tilgængelig på den franske musikside Qobuz.com.

Du kan i skrivende stund lytte til begge klip på denne side.


Hvilken betydning det får for bidragene i Melodifestivalen er uvist.

Euphoria spilles på spanske radioer

Det er ikke kun lørdagens bidrag, der skaber problemer. Det er Ifølge Eurovision-sitet Escdaily.com er det kommet frem, at Loreens “Euphoria”, som er en af finalesangene fra første delfinale, i øjeblikket spilles på spanske radioer. Det er ifølge Thomas Hall, project manager hos SVT, i strid med reglerne for Melodifestivalen. Ifølge Aftonbladet er sangen desuden en del af soundtracket til serien Gossip Girl. Du kan se traileren herunder.

Loreens pladeselskab Warner Music ved ikke, hvordan sangen er landet på de spanske radioer, men har en teori om, at den enten er blevet rippet på det tidspunkt, hvor sangene var tilgængelige, eller at en person har haft adgang til websitet.

Ifølge SVT får det dog ikke betydning for Loreen og der er ikke risiko for diskvalifikation, men man prøver pt. at finde en måde at få stoppet visningen af tv-traileren.

Du kan se Loreens liveversion af “Euphoria” herunder: