Velkommen til Dansk Melodi Grand Prix 2012

0
175

Dansk Melodi Grand Prix 2012 løber af stablen på lørdag d. 21. januar 2012 kl. 20.00 i Gigantium Ålborg. Her får du en lille update, på hvad vi ved om showet.

Deltagerfelt ved Dansk Melodi Grand Prix 2012

Efter, at Valen:tine og sangen “Nowhere” blev diskvalificeret, er årets deltagerfelt nu nede på 9 deltagere. Du kan læse mere om de enkelte kunstnere og sangskrivere ved at klikke på sangene herunder.

1. Take Our Hearts – Jesper Nohrstedt W (Morten Hampenberg, Mads B.B. Krog og Engelina Larsen)

2. Nowhere – Valen:tine (Søren Itenov, Tine Lynggaard og Christoffer Stjerne) Diskvalificeret

3. Best Thing I Got – Aya (John Gordon og Julie Frost)

4. Reach For The Sky – Kenneth Potempa (Peter Bjørnskov, Lene Dissing og Sune Haansbæk)

5. Overflow – Ditte Marie (Mike Eriksson, Johnny Sanchez og Hanif Sabzevari)

6. Baby, Love Me – Emilia og Philip Halloun (Philip og Emilia Halloun)

7. Forever I B Young – Suriya W (Jakob Winge, Thomas Hoffmann og Suriya)

8. Universe – Karen Viuff (Simon Borch, Lise Cabble og Boe Larsen)

9. Should’ve Known Better – Soluna W (Chief 1, Remee og Isam B )

10. Venter – Christian Brøns og Patrick Isaksson W (Christian Brøns, Patrik Isaksson og Rune Braager)

Lyt til årets bidrag i fuld længde

Afstemning:

Vinderen i Dansk Melodi Grand Prix 2012 findes igennem 2 runder.
I den første runde deltager 9 sange. Hefter skal deltagerfeltet reduceres fra ni til tre sange. I denne afstemning har den danske jury 50 % af magten, mens seerne også bestemmer 50 %.

I den anden runde, den såkaldte superfinale, har den danske jury sammen med fire internationale juryer til sammen 50 %’s indflydelse, mens seernes sms-stemmer igen tæller 50%.

Den danske jury er sammensat af følgende personer:
Kenneth Bager (juryformand)
Laust Sonne
Søs Fenger
Freja Loeb
Lars Trillingsgaard

Du kan læse mere om den danske jury her.

Den internationale jury kommer fra Rusland, Norge, Tyskland og Aserbajdsjan, de sidste fire vinderlande. I hvert land er valgt 5 personer til at sidde i juryen, heribland flere tidligere deltagere og anerkendte musikere.

Du kan læse mere om den internationale jury her.

Værter

Værterne for Dansk Melodi Grand Prix 2012 bliver hhv. en “sexminister” og en tv-vært, der skal løfte arven efter Felix, som sidste år valgte at forlade DR. Årets værtspar hedder Emil Thorup og Louise Wolff.
Du kan læse mere om de 2 her
.

Kommentator

I 2011 førte Ole Tøpholm seerne kyndigt gennem de to semifinaler og finalen i Eurovision Song Contest. DR afslører, at der ikke alene er genvalgt til “Tøppe” som DR1’s Eurovision-kommentator i 2012, men at han også skal være kommentator på Dansk Melodi Grand Prix 2012. “Med sin blanding af begejstring og professionalisme gjorde Ole Tøpholm det fremragende som kommentator i Düsseldorf. Derfor er jeg glad for, at han igen vil øse af sin Grand Prix-viden fra Aserbajdsjan i 2012 – og at han denne gang også bliver den del af Dansk Melodi Grand Prix”, siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme. Det er første gang, at der skal være en kommentator på det danske Grand Prix.

Årets Scene

Moderne, skarpt og sprødt. Sådan beskriver scenograf Claus Zier sine planer for scenen i Gigantium. “Scenografien er et stort vandfald”, forklarer han, mens han peger på en model i papir og pap, som han har bygget, som du kan se herunder. “Det starter i 13 meters højde, og så går der lyslinjer, der er indbygget i scenen lodret ned i en raketagtig form. Og så fortsætter det ud i en stor sceneflade, som er 15-20 meter dyb, hvor der ligger lys i hele gulvet, der så knækker og går ned over forkanten til gulvet, hvor publikum sidder.”

Greenroom, hvor solister og sangskrivere opholder sig under showet, er flyttet ned til højre for scenen, med juryen siddende forrest. “Sidste år havde vi greenroom symmetrisk lige foran scenen, hvor vi havde lavet en kant rundt, og de sad i bløde sofaer med tæppe og trykkede sig lidt huleagtigt. Nu kommer de op på et 20 cm. højt scenepodie, hvor de sidder i nogle lette skalstole”, fortæller Claus Zier.

Det bliver den femte scene til Dansk Melodi Grand Prix, han har stået for, og han er ike i tvivl om, at den også denne gang bliver spektakulær at se på både for tv-seerne og publikum i salen i Aalborg. “Det bliver den flotteste Grand Prix-scene nogensinde”, griner han.

Underholdning

Vinderne fra 2011 A Friend in London har meldt deres ankomst til Dansk Melodi Grand Prix 2012. Når de går på scenen i Gigantium i Aalborg for at synge deres vindersang ” A New Tomorrow”, tager de en helt særlig gæst med sig. Tv-seerne og tilskuerne i salen kan nemlig også se frem til at gensyn med Howie D. fra verdenshistoriens bedst sælgende boyband, Backstreet Boys, som skal nemlig synge med på nummeret.

Amerikanske Backstreet Boys brød igennem på hitlisterne i 1996 og deres album fra 1999, ‘Millenium’, er et af de mest populære i musikhistorien med over 40 millioner solgte eksemplarer. Efter tre års pause fandt gruppen sammen igen i 2005 og har siden udsendt tre albums og rejser for tiden verden rundt med New Kids On The Block på en turné, der også kommer til Danmark til maj.

“Som barn tonser-hørte jeg Backstreet Boys. Det var mit første møde med, hvad der var sejt, og hvad det vil sige at være popstjerne”, fortæller forsanger Tim Schou.

Samarbejdet med Howie Dorough, der for nylig har udsendt soloalbummet “Back To Me”, er opstået, fordi A Friend in Londons canadiske manager har arbejdet med ham og resten af Backstreet Boys. “Howie har hørt vores musik og er vild med den. Og han glæder sig meget til at komme til Danmark og optræde sammen med os”, siger en stolt Tim Schou.

Et andet stor navn, som skal underholde ved Dansk Melodi Grand Prix 2012 er den norske Eurovision-vinder, Alexander Rybak. I 2009 vandt den unge violinist og sanger, som er født i Hviderusland, Eurovision Song Contest med rekordmange points og stemmer fra samtlige deltagende lande, da han repræsenterede Norge med sin egen “Fairytale”.

Anmeldelser

Op til Dansk Melodi Grand Prix 2012, vil du kunne læse vores anmeldelser af årets sange samt bud på hvilke sange, der kan blande sig i toppen.

Vi skriver i øjeblikket på livet løs og de første anmeldelser er lige på trappen. Følg med her.