Her er den danske jury

0
97

Vinderen i Dansk Melodi Grand Prix 2012 findes igennem 2 runder.
I den første runde deltager 9 sange. Hefter skal deltagerfeltet reduceres fra ni til tre sange. I denne afstemning har den danske jury 50 % af magten, mens seerne også bestemmer 50 %.

I den anden runde, den såkaldte superfinale, har den danske jury sammen med fire internationale juryer til sammen 50 %’s indflydelse, mens seernes sms-stemmer igen tæller 50%.

Den danske jury er sammensat af følgende personer:

Kenneth Bager (juryformand)

Kenneth bager er dansk DJ og producer. I 1988 introducerede han “Coma”-festerne i København og dermed den moderne klubkultur og musikstilen acid house.

Året efter fik han med bandet Dr. Baker et stort hit med “Kaos”. Udover arbejdet med egne klubber som Baby og Flex, har Kenneth været toneangivende DJ på klubber i ind- og udland.

I 1993 kom han på listen over Top 100 bedste DJ’s i det engelske musikblad DJ Magazine i. Desuden har han etableret pladeselskaberne Coma Records, Flex og Music For Dreams, hvor han i dag er direktør og producer.

Kenneth Bager udgav i 2006 albummet “Fragments From A Space Cadet”, hvor bl.a. singlen “Fragment Sixteen (I Cant Wait)” med gæstevokal af Thomas Troelsen blev et stort hit.

Bager har senest arbejdet med Aura på albummet “Before the Dinosaurs” fra 2011.

Laust Sonne:

Laust Sonne har medvirket i en lang række projekter på den danske rockscene. Han er trommeslager i det anerkendte danske rockband D-A-D, har udgivet 2 albums som forsanger i bandet Dear og er trommeslager og guitarist i bandet Bugpowder, hvor han bl.a. har spillet sammen med Tim Christensen.

Lausts interesse for musik stammer helt tilbage fra barndommen, hvor han fik et trommesæt til deling med sin storebroder Christoffer Sonne (som blandt andet har spillet trommer for Hanne Boel). I 1994 flyttede han til London og dannede bandet Butterfly Species sammen med Kira Skov og guitaristen Eve. Bandet gik i opløsning i 1999.

Da Peter Lundholm forlod D-A-D, overtog Laust pladsen som trommeslager på den betingelse, at han også kunne have sine soloprojekter ved siden af.

Laust Sonne er lige nu aktuel med sangen Spell On You og Vertigo, som har været store hits på P3.

Søs Fenger

Søs Fenger har været en af Danmarks mest populære sangerinder gennem de sidste tre årtier. Hun startede i 1983 som forsanger i News, der hittede med sange som “Du er” og “Jeg elsker dig”. Samtidig bijobbede hun som korsanger for veninden Nanna.

I 1986 udgav hun sammen med sin bror Lars Fenger et soulalbum med bandet Love Construction. Samme år blev hun for første gang kåret som “Årets sangerinde” og blev samtidigt kendt for noget helt andet. Hun blev kæreste og siden, under stor mediebevågenhed, gift med sanger Thomas Helmig. Parret blev skilt i sommeren 1989, og samme efterår slog hun igennem med debutalbummet “Vinterdage”.

Det er til dato blevet til 10 albums, senest “Nogle gange er man så heldig, at man ikke når at tænke sig om” fra 2011.

Søs Fenger ved siden af sin egen karriere medvirket på en lang række andre kunstneres udgivelser, bl.a. Tamra Rosanes, Mek Pek, Gnags, Henning Stærk, Anne Linnet, Stig Kreutzfeldt og Nikolaj Steen.

Søs var juryformand i Dansk Melodi Grand Prix 2009 og gentog succesen i 2010.

Freja Loeb:

Freja Loeb er en ung, københavnsk sangerinde, som udover sit soloarbejde også medvirker på White Ponys debutalbum “K Town Stomp” fra 2009. Hun har optrådt på både Start Festival og Roskilde festivalen 2010.

I februar 2011 spillede Freja opvarmning for Hannah Schneider på Train og fik bl.a. følgende ord med på vejen af GAFFAs Ole Rosenstand Svidt: “Der er ingen tvivl om, at Freja Loeb er et talent, og det skal blive spændende at høre et helt album med hende – og se hende live med et rigtigt band”.

Frejas single “Never Stop Coming Back” har været ugens uundgåelige på P3.

Lars Trillingsgaard:

Lars Trillingsgaard har siden 2003 være musikchef på P3. Før det var han i 10 år musikchef på ANR i Aalborg og derudover har han haft ansvaret for musikken på radiokanalerne i flere jyske byer, som ANR står bag.