Breaking news! Tine Lynggaard ude af DMGP

0
78

I årets Grand Prix-skandale, er der for kort tid siden truffet en afgørelse. Efter i første omgang at være blevet reddet af DR, er Tine Lyngaard nu definitivt ude af Dansk Melodi Grand Prix 2012. Det betyder, at kun 9 sange er med i årets finale, da DR ikke kan nå at finde en erstatning for sang nummer 2.

Efter beskyldninger om at sangen var lækket, satte DR i sidste uge en undersøgelse i gang, men valgte med udgangpunkt i sangskriverteamets forklaring, at bevare sangen i konkurrencen. I en skriftlig redegørelse gav Tine Lynggaard og co. en amerikansk producer skylden for at have downloadet sangen og lagt den på www.mog.com. Det anså DR som en formildnende omstændighed og lod sang nummer 2 forblive i konkurrencen.

Læs mere: Lækket sang reddes af DR på trods af regelbrud

En lang række Grand Prix-fans var imidlertid ikke enige i denne beslutning og efter forgæves at have forsøgt at få DR til at undersøge de nye beviser, blev flere danske aviser tippet om sagen, heriblandt Politiken, der valgte at gå ind i sagen, som nu betragtes som en decideret Grand Prix-skandale.

Efter årets finalister var offentliggjort, fandt Grand Prix-fans nemlig hurtigt flere tegn på, at sangen “Nowhere” allerede havde været offentligt tilgængelig forud for pressemødet. Dels kunne man ved en simpel google-søgning klikke sig direkte ind på musiknetværket www.mog.com, hvor man kunne høre en sang med titlen “Nowhere” sunget af Tine Lynggaard.
Ikke nok med det, så havde sangerinden på både Twitter og Facebook reklameret med sin nye sang “Nowhere” allerede tilbage i juli måned, hvor hun havde lagt den på Youtube.

En vågen fan var hurtig og tog et screenshot af disse statusopdateringer, som også hurtigt blev slettet fra de pågældende sider. Det viste sig, at være af afgørende betydning, idet disse screenshots er blevet brugt som bevis i sagen, der altså nu har kostet Tine Lynggaard pladsen i Dansk Melodi Grand Prix.

Sangen er diskvalificeret som følge af EBUs regel, der siger, at sangene må ikke have været kommercielt udgivet og/eller offentligt fremført, i deres helhed eller delvis, før 1. september 2011″.

“Vi har i weekenden været i dialog med EBU, og ud fra de nuværende oplysninger vurderer de, at sangen ikke vil kunne deltage i det europæiske Grand Prix. Hvis Nowhere skulle gå hen og vinde det danske Melodi Grand Prix, kan vi ikke tage den chance, at den siden skulle blive vraget af EBU”, siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Det betyder alt finalefeltet i år er reduceret til 9 deltagere. “Vi er meget kede af at måtte diskvalificere Nowhere, men alle bidrag til Dansk Melodi Grand Prix skal naturligvis overholde EBU’s regler”, siger Jan Lagermand Lundme.

Læs mere:
Krise i DR – mulig diskvalifikation på vej i DMGP
Her er beviserne!