Krise i DR – Mulig diskvalifikation på vej i DMGP

0
158

Efter dagens pressemøde og offentliggørelse af årets Grand Prix-finalister, er det kommet frem, at sang nummer 2 “Nowhere” sunget af Tine Lynggaard efter al sandsynlighed har været offentliggjort tilbage i juli måned på Youtube.
Ifølge sangerindensTwitter-opdateringer, som nu er fjernet, skulle sangen have været tilgængelig på både Facebook og Youtube fra d. 18/7 2011.
Videoen på Youtube er slettet, men du kan i skrivende stund, lytte til en sang med titlen “Nowhere” sunget af Tine Lynggaard på denne side.

Ifølge DRs regler gælder følgende:
“De til konkurrencen udvalgte originalværker (musik/tekst/demoindspilning) skal have en varighed på maximalt 3 minutter og må ikke på nogen måde have været fremført eller fremføres, publiceres eller sælges uden DRs udtrykkelige samtykke. Ved fremførelse, publicering og salg forstås, at originalværket ikke må have været eller blive spillet på offentlige spillesteder, herunder radio, tv, koncerter og på netsider (fx YouTube m.fl.).
Overholdes ovennævnte ikke, diskvalificeres det udvalgte originalværk.”

Ligeledes gælder EBUs regler på området:
“The entries (lyrics and music) must not have been commercially released and/or publicly performed, in full or in part, before 1 September”

Der er endnu intet nyt omkring sagen på DRs hjemmeside, men det forlyder, at DR overvejer, hvorvist sangen skal diskvalificeres. Det vil uden tvivl betyde store problemer for DRs, hvis sangen skal diskvalificeres. Der er i skrivende stund 16 dage til showet løber af stablen i Aalborg, og der er med stor sandsynlighed allerede trykt materiale, programmer osv. Dertil kommer den officielle CD fra Dansk Melodi Grand Prix 2012, som kommer på gaden d. 20. januar, som ligeledes med stor sandsynlighed allerede er indspillet og produceret i et stort oplag.

Nyt i sagen! Lækket sang reddes af DR på trods af regelbrud