DMGP 2012 – Sidste nyt

0
75

Dansk Melodi Grand Prix 2012 er lige om hjørnet og forberedelserne i fuld gang. Her ser vi på de seneste nyheder, afsløringer og rygter blandt fansene. Deltag gerne i debatten og del dine nyheder med GEEs læsere i kommentarfeltet under artiklen.

Afsløring af årets kunstnere

Torsdag d. 5. januar afslører DR på et pressemøde årets kunstnere og de 10 finalister ved Dansk Melodi Grand Prix 2012. På DRs Facebook-profil luftes der forskellige bud på årets deltagere. Iblandt dem er Heidi Degn. Hun har tidligere hittet med gruppen BeePop, sunget kor for adskillige kunstnere og grupper, været fast medlem af koret i Stjerne for en aften og haft et stort internationalt hit med DJ Aligator. I 2007 deltog hun i Dansk Melodi Grand Prix med med Lasse Lindorff og Lars Halvor Jensens “On top of the world”.

En anden fan håber at Søren Rasted fra det storsælgende AQUA og en del af duoen Hej Matematik, er at finde blandt årets kunstnere eller komponister. Endvidere nævnes bl.a. Nordstrøm, som i 2009 sammen med Lise Cabble skrev “Big bang Baby” til Claus Christensen.

På DRs hjemmeside nævnes flere bud på årets kunstnere. Det først rygte kommer fra norsk tv. Ifølge pressematerialet, som norsk tv har udsendt i forbindelse med det norske Grand Prix 2012, skal den dansk-israelske sanger Philip Halloun, der deltager som sangskriver i Norge, også være med i det danske Grand Prix. Og det med en sang, han selv har skrevet.

Han har tidligere arbejdet med navne som Søs Fenger, Erann DD og Sys Bjerre. Tidligere har han været en del af bandet TAK, der havde to sange med på soundtracket til filmen ‘Møgunger’ fra 2003. I kølvandet på det turnerede de Danmark tyndt.

Et andet rygte spår et comeback til duoen Me & My, som i 1995 fik os alle til at synge med på “Dub-I-Dub”. Duoen har allerede en gang tidligere deltaget i Melodi Grand Prix. I 2007 fik de en sjetteplads med sangen “Two are stronger than one”. Derudover har den ene halvdel af Me & My, Susanne Georgi, deltaget i Eurovision Song Contest. Det skete, da hun i 2009 vandt den natinale finale i Andorra, hvor hun bor i dag. Hendes sang “La teva desició'” nåede desværre ikke det år.
Fans har især hæftet sig ved, at Pernille Georgi fra Me & My har tilkendegivet, at hun måske kommer til Aalborg i forbindelse med DMGP 2012.

Endelig nævves også sangerinden Soluna Samay i forbindelse med Dansk Melodi Grand Prix 2012. Hun er født og opvokset i Guatemala, men har i mange år boet i Danmark. I 2010 fik sangen “Two Seconds Ago” Soluna med i P3’s Karrierekanon. “Two Seconds Ago” kom desuden i rotation på P4, og i 2011 kom debutalbummet “Sing Out Loud”.

Om 2 dage er vi meget klogere på, om disse rygter har noget på sig. GEE giver dig naturligvis svaret på torsdag, når DR holder pressemøde.

Internationale juryer

DR har i år ændret på formatet, således at semifinalerner udgår, og der fra indledende runde i stedet går 3 sange videre til en såkaldt “superfinale”. hvorfra vinderen bliver fundet. I den forbindelse bringes en række internationale juryer på banen. Det sker når de to værter får direkte forbindelse til Oslo, Berlin, Moskva og Baku for at få pointene fra hver jurygruppe. Det er fortsat en suveræn dansk afgørelse, hvilke 3 sange, der sendes videre til “Superfinalen”. Her er det som sidste år de danske tv-seere og en dansk fagjury, der hver især bestemmer 50 %.
I “superfinalen” bliver stemmerne fra den danske fagjury lagt sammen med den internationale jury. Stemmefordelingen mellem seerne og juryen er igen 50/50.

“Vi har været så tæt på sejren de sidste tre år. Men denne gang skal det lykkes. Derfor håber vi, at de internationale fagjuryer sammen med tv-seerne og den danske jury kan hjælpe os det lille stykke, der skal til for at få sejren i hus”, siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.
Det er ikke tilfældigt, at fagfolkene til de internationale juryer lige præcis kommer fra Rusland, Norge, Tyskland og Aserbajdsjan.

“Vi vælger at have fagjuryer fra de sidste fire vinderlande. Det er to lande i Østeuropa, og to lande i Vesteuropa. Det er de lande, der ved, hvordan et moderne vinderhit skal skrues sammen, og derfor giver det god mening”, siger Eurovision-ekspert Ole Tøpholm.
Medlemmerne af den danske og de internationale juryer, afsløres inden finalen.

Årets Scene

Moderne, skarpt og sprødt. Sådan beskriver scenograf Claus Zier sine planer for scenen i Gigantium. “Scenografien er et stort vandfald”, forklarer han, mens han peger på en model i papir og pap, som han har bygget, som du kan se herunder. “Det starter i 13 meters højde, og så går der lyslinjer, der er indbygget i scenen lodret ned i en raketagtig form. Og så fortsætter det ud i en stor sceneflade, som er 15-20 meter dyb, hvor der ligger lys i hele gulvet, der så knækker og går ned over forkanten til gulvet, hvor publikum sidder.”

Greenroom, hvor solister og sangskrivere opholder sig under showet, er flyttet ned til højre for scenen, med juryen siddende forrest. “Sidste år havde vi greenroom symmetrisk lige foran scenen, hvor vi havde lavet en kant rundt, og de sad i bløde sofaer med tæppe og trykkede sig lidt huleagtigt. Nu kommer de op på et 20 cm. højt scenepodie, hvor de sidder i nogle lette skalstole”, fortæller Claus Zier.

Det bliver den femte scene til Dansk Melodi Grand Prix, han har stået for, og han er ike i tvivl om, at den også denne gang bliver spektakulær at se på både for tv-seerne og publikum i salen i Aalborg. “Det bliver den flotteste Grand Prix-scene nogensinde”, griner han.

Kommentator på Dansk Melodi Grand Prix 2012

2011 førte Ole Tøpholm seerne kyndigt gennem de to semifinaler og finalen i Eurovision Song Contest. Dr afslører, at der ikke alene er genvalgt til “Tøppe” som DR1’s Eurovision-kommentator i 2012, men at han også skal være kommentator på Dansk Melodi Grand Prix 2012. “Med sin blanding af begejstring og professionalisme gjorde Ole Tøpholm det fremragende som kommentator i Düsseldorf. Derfor er jeg glad for, at han igen vil øse af sin Grand Prix-viden fra Aserbajdsjan i 2012 – og at han denne gang også bliver den del af Dansk Melodi Grand Prix”, siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Det er første gang, at der skal være en kommentator på det danske Grand Prix, og Ole Tøpholm forklarer, at det er en del af den internationalisering, som er et tema for årets store musikshow. “Vi skal give Dansk Melodi Grand Prix et mere internationalt udtryk, og her er jeg som den danske kommentator i Aserbajdsjan ét af elementerne”, siger han.

Der er sat navne på årets værtspar. Det bliver nemlig DR Mamas Emil Thorup og Aftenshowets Louise Wolff. Tøpholm skal supplere dem med facts om solisterne, reglerne og Grand Prix-historien.”Min opgave bliver at holde styr på alt det faktuelle og holde øje med reglerne. Mens de to værter ser godt ud og underholder os alle sammen, så ved jeg alt om artister og afstemningsregler fra min kommentatorboks i Gigantium. Jeg har samtidig det historiske indblik, og det skulle alt sammen gerne sikre en solid underholdende aften for alle seere”, fortæller Ole Tøpholm.

1. UDGAVE POSTET 1/3/2012 3:38:11 PM